Enkla och ljuvliga glutenfria småkakor med choklad

Läckra glutenfria småkakor med choklad - en vinnande kombination!

Baka något som både smakar fantastiskt och är snällt mot magen. Med HLI Glutenfri Pannkaka Mjölblandning blir bakningen både enkel och god, och du kan unna dig småkakor utan att behöva oroa dig för gluten. Perfekta för en regnig eftermiddag, en mysig kväll hemma eller när du bara behöver en liten pick-me-up. Gör dig redo för att smaka på glutenfri himmel!   

OBS! I receptet har vi använt ”cup = kopp” och då menar vi den amerikanska cup-måttenheten. 

 

Ingredienser till ca 12 st småkakor:

 

  

Tillagning:

 

  1. Förvärm ugnen till 190 grader och täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. I en stor skål, vispa smöret, råsocker tills det är mjukt och krämigt.
  3. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och fortsätt att vispa tills det är väl blandat. I en separat skål, blanda mjölet och salt.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och vispa tills degen är jämn och formbar. Rör i chokladbitarna.
  5. Forma degen till små bollar med hjälp av en glasskopa och placera dem på bakplåten med ca 5 cm mellanrum. Platta till bollarna lite lätt med hjälp av ett glas.
  6. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills kakorna är lätt gyllenbruna.
  7. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på bakplåten i några minuter innan du överför dem till ett trådställ för att svalna helt.

 

Tips! 💡 Om du vill variera smaken på småkakorna kan du lägga till t.ex. hackade nötter och för att göra småkakorna extra festliga kan du dekorera dem med smält choklad!