Vilken SuperFood är det bästa valet för dig?

VARFÖR TROR VI PÅ SUPERFOOD?

 

Du har säkert lärt dig sedan barnsben att kosten är det allra viktigaste för hälsan. Oavsett hur din livsstil och kost ser ut så är det superviktigt att du får i dig rätt mängd av rätt vitaminer, mineraler och näring.

För sanningen är att i dagens samhälle blir det allt lättare att få i sig halvfabrikat men allt svårare att hålla sig till en nyttig och näringsrik kost. Detta vill vi ändra på!

För att hjälpa dig på vägen till hälsan har vi blivit återförsäljare med YourSuper, ett fantastiskt företag som arbetar med hälsa och hållbarhet i framtanke. 

De har ett stort utbud av fantastiska superfoods som hjälper dig på många olika vis. Men vilken Superfood är det bästa valet för dig? Fortsätt läsa så ska vi ta reda på det.

 

VARFÖR JUST YOURSUPER?

 

På Healthy Life Inspires är vårt största fokus att hjälpa dig till ett bättre välmående. Därför söker vi oss till transparanta och hållbara leverantörer där vi alltid testar och använder produkterna själva.

Sjukdomar, trötthet, stress och många andra besvär är ofta kopplade till en dålig kost och livsstil. Därför grundades YourSuper som ett enkelt sätt för dig att få i dig det nödvändiga som du behöver, plus mer, i ett enkelt pulver utan tillsatser eller koncentrat. 

YourSupers helt organiska, veganska och ekologiska superfoods gör inte bara nytta för din kropp, utan hjälper även till att leverera mat till fattiga länder där det behövs. Med deras “Global Impact Statement”  jobbar de hårt för att hjälpa till med kvinnornas rättigheter i Zana i Afrika och med återplantering av regnskogen.

Vi är stolta att kunna erbjuda YourSupers unika superfoods över hela Sverige. Det finns många olika produkter du kan testa för att se vad som passar dig bäst. 

Fortsätt läsa för att ta reda  på hur YourSupers superfoods kan hjälpa just dig!

 

YourSuper Plant Collagen - Växtbaserat kollagen

 

Kollagen är för din hud, dina leder och ditt skelett den kritiska byggstenen som håller ihop allting. Ofta kallat “kroppens lim”, kollagen ger stadga och elasticitet till alla kroppsvävnader såsom huden, skelettet och lederna. 

Kroppen producerar ständigt kollagen helt naturligt från att man föds, men saktar fort ner när man når 25-årsåldern. Resultatet av att kroppen minskar sin produktion av kollagen är bland annat synligare rynkor och stelare leder.

Därför är det superviktigt att fortsätta främja kroppens egna produktion, vilket man kan göra genom att öka intaget av vissa aminosyror som återfinns i växtriket och till en stor del i superfoods.

YourSupers Plant Collagen är en samling av 6 väsentliga superfoods mixat i ett helt veganskt puder med neutral smak som kan användas i kaffet, smoothies eller i gröten för bästa effekt.

Effekterna som främjar hud, leder och skelett kommer från superfoods som är plockat från många delar av världen:

 • Tocos (Thailand) - Bygger upp en starkare hudbarriär
 • Ärtprotein (Belgien) - En proteinkälla från växtriket med viktiga aminosyror
 • Tremella (Kina) - Innehåller en stor mängd antioxidanter som återfuktar huden
 • Lucuma (Peru) - Regulerar blodsockernivåer, hjälper hjärtats funktioner och är fullproppat med hudfrämjande antioxidanter
 • Vanilj (Madagaskar) - Förutom den goda smaken har vanilj inom traditionell medicin flera användningsområden så som för magproblem och att motverka blodproppar.
 • Aloe Vera (Kina) - Studier pekar på att aloe vera har många positiva effekter på huden, tänderna, tarmarna och för blodsockret.

 

YourSuper Plant Protein - Vegansk proteinmix 

 

Vare sig du tränar mycket eller inte så behövs protein för att bygga och reparera muskler och skelett, samt för att främja kroppens produktion av enzymer och hormoner.

Som vegan har det tidigare varit svårare att få i sig de livsnödvändiga proteinerna, men detta har blivit allt lättare idag.

YourSupers Vegan Plant Protein är en helt vegansk proteinmix baserat på protein från ärtor och ris, vilket blir det perfekta supplementet för en vegansk diet eller för de som är laktosintoleranta och behöver det lilla extra proteintillskottet i sin kost.

 

Effekterna kommer från ris och ärtprotein och kombineras med andra superfoods från flera delar av världen:

 

 • Ärtprotein (Spanien) - En proteinkälla från växtriket med viktiga aminosyror
 • Risprotein (Spanien) - En bra kombination med ärtprotein för att täcka alla väsentliga aminosyror för muskeluppbyggnad.
 • Maca (Peru) - Hjälper kroppens celler samt kroppens metabolism.
 • Bananpulver (Ecuador) - Hjälper muskelfunktionerna och nerverna att fungera optimalt.
 • Lucuma (Peru) - Regulerar blodsockernivåer, hjälper hjärtats funktioner och är fullproppat med hudfrämjande antioxidanter.

 

 

YourSuper Forever Beautiful - Vitamin C för frisk & vacker hud

 

Vad är vitamin C bra för egentligen? Jo, vitamin C är fantastisk bra för att det hjälper dig bygga upp kroppens muskel- och broskvävnad och ger även en boost till din kropps upptag av järn som är superviktigt för blodet, och i sin tur, alla kroppens funktioner.

YourSuper Forever Beautiful ger dig hela din dagsdos av vitamin C plus 6 st ekologiska superfood ingredienser där en sked ger samma hälsofördelar som en näve färskplockade bär.

De antioxidantiska effekterna av YourSupers Forever Beautiful ger dig även extra näring inifrån och föryngrar din hud.

 

Effekterna kommer från flera källor av superwoods plockade i flera delar av världen:

 

 • Maca (Peru) - Hjälper kroppens celler samt kroppens metabolism.
 • Chiafrön (Paraguai) - En stark antioxidant som även är extremt näringsrik och kan sänka ditt blodsocker, förebygga hjärtsjukdom och ger dig en bra mängd fibrer och omega-3.
 • Acai (Brazil) - Rikt på både fibrer och vitamin C och hjälper att föryngra din hud, bygga ett starkare immunförsvar och matsmältning bland annat.
 • Maqui (Chile) - Ett bär laddat med antioxidanter som hjälper dig bekämpa inflammation, hjärtsjukdomar och håller blodsockret på en stabil nivå.
 • Acerola (Brazil) - Rikt på vitamin C och användes tidigare som medicin mot skörbjugg (scurvy) som kunde drabba sjömän som fick brist på vitamin C.
 • Blueberry (Finland) - Antiinflammatoriska bär som sänker risken för cancer och hjärtsjukdomar. Blåbär kommer packade med vitamin C och potassium.

 

YourSuper Super Green - För dig som behöver äta mer grönt

 

En balanserad diet med mycket grönsaker är viktigt för att leva hälsosamt. YourSupers Super Green innehåller 6 st näringsrika grönsaker i ett vilket gör det enklare för dig att komplementera kosten med det lilla extra.

 

Super Green är fullpackad med vitamin C, vitamin K, järn, fibrer och prebiotika som hjälper din kropp att må bra och hållas i balans.

 

 • Vetegräs (Tyskland) - Lågt i kalorier och högt i näringsvärde. Vetegräs kommer även packat med antioxidanter, vitamin C och vitamin E.
 • Korngräs (Tyskland) - Har används i tusentals år på grund av dess näringsrika innehåll. Motverkar trötthet och har vissa antiinflammatoriska egenskaper.
 • Moringa (Indien) - Moringa har 7 gånger så mycket vitamin C som apelsiner och hela 15 gånger mer potassium än bananer. Kommer även med calcium, protein, järn och aminosyror.
 • Baobab (Ghana) -  Innehåller många nyttiga ämnen och hjälper även till med viktminskning, blodsockernivåer, inflammationer och matsmältning.
 • Spirulina (Tyskland) - Innehåller många olika näringsämnen såsom vitamin C, E och B6. Studier tyder på att spirulina även ökar produktionen av vita blodceller och antikroppar som motkämpar virus och bakterier i kroppen.
 • Chlorella (Tyskland) - En alg som ofta används för detox då det främjar kroppens förmåga att forsla ut oönskade gifter.

 

 

YourSuper Golden Mellow - Ayurvediska örter mot stress & inflammation

 

Indiens äldsta medicinska metod och används än i dag. Ayurvediska örter används för en lång lista av anledningar, både i förebyggande syfte och som behandling.

YourSupers Golden Mellow är en kombination av 6 superfoods som hjälper dig bekämpa stress och ge dig en bättre sömnkvalité tack vare de potenta ayurvediska örterna.

 

Effekterna du känner med bättre sömnkvalité och minskad stress är tack vare dessa ingredienser:

 

 • Gurkmeja (Indien) - Inom ayurveda används gurkmeja för bland annat matsmältningen, lederna, blodsockret, levern, blodcirkulation immunförsvar och för att motverka inflammation.
 • Ashwagandha (Indien) - Har sitt primära användningsområde för att motverka stress, men även för att minska svullnad och blodtryck.
 • Ingefära (Indien) - Används för att förebygga lung- och hjärtsjukdomar och har även antioxidanter som hjälper dig att motverka stress.
  Kanel (Indien) - Hjälper till att sänka blodsockernivåer och minska risken för hjärtsjukdomar.
 • Lucuma (Peru) - Regulerar blodsockernivåer, hjälper hjärtats funktioner och är fullproppat med hudfrämjande antioxidanter.
  Peppar (Indien) - En mycket bra källa till bland annat vitamin A, C, potassium och folsyra. Svartpeppar innehåller även en god mängd manganese som är bra för skelett och metabolism.

 

 

YourSuper Moon Balance - Ayurvediska tillskott för kvinnor

 

Studier pekar på att kvinnors cykel direkt påverkar hormonerna på olika sätt beroende på vilket fas i cykeln man är i. Detta innebär att som kvinna löper vi större risk att drabbas av hormoninbalans som påverkar humör, sömn, koncentration, hår, hud och vikt. Som kvinna är det även större risk att drabbas av järnbrist under graviditet och mens.

 

YourSupers Moon Balance är en Superfood för kvinnor som hjälper till att hålla hormonerna och järnnivåerna i balans på ett smart, snabbt och enkelt sätt.

Effekterna du känner av bättre hormonbalans är tack vare dessa superfood ingredienser: 

 

 • Baobab (Ghana) - Innehåller många nyttiga ämnen och hjälper även till med viktminskning, blodsockernivåer, inflammationer och matsmältning.
 • Maca (Peru) - Hjälper kroppens celler samt kroppens metabolism.
 • Hibiscus (Egypten) - Minskar blodfetter och blodtrycket
 • Amla Berry (Indien) - En fantastisk källa för vitamin C och E där studier har visat en minskad risk för cancer, diabetes och hjärtsjukdomar.
 • Rödbetor (Egypten) - Rikt på flera näringsämnen, bland annat järn. Håller nere blodtrycket och hjälper kroppen bilda nya celler.
 • Shatavari (Indien) - Starka antioxidantiska effekter. Hjälper även till att boosta ditt immunförsvar.

 

YourSuper Chocolate Lover - Första hjälpen mot sötsug

 

Alla känner igen känslan av sötsug. Det kommer när man minst anar det och är svårt att bara vifta bort. I många fall är anledningen till att man känner sötsug en en brist av nyttiga fetter och protein. Detta är oftast fostrat av en längre period där man får i sig energi från snabba kolhydrater.

För att hjälpa dig stilla sötsuget med en nyttig dos av superfoods så fyller YourSupers Chocolate Lover alla kriterier. 

Fullsmockat med kraftfulla antioxidanter, magnesium, zink och essentiella fettsyror så är Chocolate Lover ett riktigt bra och nyttigt sätt att mätta din sweet-tooth. 

 

Effekten av minskat sötsug får du av följande ingredienser: 

 

 • Rå kakao (Italy) - Fullpackat med flavonoider som sänker blodtryck, ökad blodtillförseln och förebygger blodproppar.
 • Johannesbröd (Italy) - Sänker blodsocker- och insulinnivåer samtidigt som det är rikt på fibrer.
 • Strimlad kokos (Sri Lanka) - Hjälper matsmältningen och har en rik mängd mättat fett.
 • Chiafrön (Paraguai) - En stark antioxidant som även är extremt näringsrik och kan sänka ditt blodsocker, förebygga hjärtsjukdom och ger dig en bra mängd fibrer och omega-3.
 • Lucuma (Peru) - Regulerar blodsockernivåer, hjälper hjärtats funktioner och är fullproppat med hudfrämjande antioxidanter

 

 

NU VET DU MER OM HUR DU KAN MÅ BÄTTRE MED SUPERFOODS

 

Om du har några tankar eller funderingar på vårt urval så kan du alltid kontakta oss direkt här så hjälper vi dig välja rätt.

Vill du veta mer om det vi gör, hur du kan må bättre med kost och träning eller är nyfiken på nyttiga och goda recept som du kan laga hemma så rekommenderar vi starkt att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Där blir du även först att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter.

 

P.S. Vi kommer att utöka vår Superfood kollektion inom kort. 

   

 Du får bara en kropp, om du inte tar hand om den, vem gör det då?