Brukar du också besväras av uppblåst mage?

HUR KAN DU FÅ BÄTTRE MATSMÄLTNING 

 

Du är inte ensam, vi vet hur jobbigt och obehagligt det kan kännas. Matsmältningsproblem - som oftast följs av förstoppning eller diarré - kan ta kontrollen över ditt liv, och kan påverka allt som du gör och planerar i din vardag.  

Här nedan listar vi några lätta favorittips som kan hjälpa dig och dina besvär, och som vi tycker har fungerat för oss som första steg att bli av med den upplåsta magen. Att prioritera din tarmhälsa kommer att löna sig i långa loppet! Håll utkik efter nya blogginlägg då vi kommer gå djupare in på ämnet!

 

ENKELT ATT INFÖRA & GÖR VERKLIGEN SKILLNAD

- Inför kokt varmt vatten i ditt liv! Många upplever att varmt vatten med eller utan citron på tom mage kickar igång och “väcker” matsmältningen och tarmfunktionerna på ett snällt sätt. 
Prova att byta ut även ditt kalla vatten till kokt varmt vatten under dagen mellan måltiderna och känn den fantastiska skillnaden! Undvik att dricka under måltider då matsmältningens effektivitet minskar.

- Smoothie – Testa att byta ut din vanliga frukost mot en god och näringsrik smoothie. En enkel och god smoothie på morgonen med näringsrika ingredienser kan hjälpa till att återställa ditt mag- och tarmsystem. Våra favoritingredienser är Ananas / Gurka / Spenat / Banan. Att dricka din första måltid kommer göra underverk för din mag- och tarmhälsa!

Vill du ge din smoothie en extra boost med vitaminer och antioxidanter så rekommenderar vi vår Superfood kollektion. Att införa hälsosamma smoothies i vardagen kan verkligen ge ganska snabbt stora, positiva effekter på din hälsa.

- Tugga din mat ordentligt och ät långsamt. Visste du att du bör tugga maten ungefär 30 gånger? Det kan låta mycket men det är viktigt för att hjälpa att kicka igång matsmältningen. Hårdare mat som nötter eller liknande kan behövas tuggas mer.

- Var medveten om hur magen arbetar med olika kombinationer av livsmedel. Du bör undvika att äta vissa kombinationer av mat då matsmältningen kan hämmas vilket kan leda till uppblåst mage och obehag.

- Tillför ingefära och gurkmeja i din kost. Både ingefära och gurkmeja kan minska inflammation och hjälpa till med matsmältningen och tarmsystemet. Ett tips; ät eller drick en liten bit ingefära i varmt vatten innan varje måltid. Om du känner en brinnande känsla i magen direkt efter du har konsumerat något med färsk ingefära, då rekommenderar vi att du testar ingefärspulver istället.

- Rörelse! -  Rör på dig på dagarna. Långpromenader är bra mot uppblåst mage och det främjar ditt välmående på många olika sätt.

TIPS ATT UNDVIKA:

- Undvik kolsyrade drycker – Kolsyran från drickan samlas i magen och kan sakta ner matsmältningsprocessen vilket i sin tur skapar gaser i tarmen och kan skapa obehag.

- Undvik sugrör – När du dricker med sugrör så sväljer du mycket luft som förs vidare ner i magen och kan därmed göra dig uppblåst.

- Undvik livsmedel som innehåller laktos och gluten om du vet att de triggar i gång magen. Kolla in vår HLI Glutenfri Kollektion med olika färdigblandade mjölmixer!

- Stress – För höga stressnivåer har en negativ inverkan på din hälsa och matsmältning. Glöm inte att stanna upp ibland under dagen, ta några djupa andetag och försöka vara närvarande i nuet. Minska på sådant som ger dig stress. Lägg bort telefonen vid måltider och försök njuta av varenda liten tugga.

- Tugga tuggummi – Likadant som när du använder sugrör så sväljer du mycket luft när du tuggar tuggummi. Även sötningsmedlet i tuggummi kan skapa en obalans i magen om det överkonsumeras.

- Socker och för mycket kolhydrater – Socker är känt för att vara inflammatoriskt och bör undvikas. Minskning av kolhydrater kan också ge en positiv inverkan på din maghälsa. Testa gärna HLI’s naturliga, fiberrika, balanserad kolhydrat produkter HÄR. Många av våra kunder upplever att de är snällare för magen än traditionell pasta eller mjöl.

 

DIN TARMHÄLSA ÄR VIKTIGARE ÄN DU TROR!

Det finns många olika orsaker till att man känner sig upplåst och nu gäller det att du experimenterar och ser vad som fungerar bäst för dig. Ta ett steg i taget, ge inte upp och var medveten om att det kommer bli bättre. För mer inspiration och hälsosamma tips så kan du följa våra sociala medier där vi uppdaterar dagligen.

Missa inte vårt kommande blogginlägg där vi på djupet förklarar hur magen hanterar olika matkombinationer och hur du kan undvika uppblåsthet. Håll ögonen öppna på våra sociala medier eller skriv upp dig till vår email lista!

Om du har några frågor kring vårt sortiment eller vill veta mer om vilka produkter som skulle passa dig så är du välkommen att höra av dig till oss HÄR så återkommer vi snarast.

 

 Du får bara en kropp, om du inte tar hand om den, vem gör det då?