Njut av livet nu

DE FANTASTISKA FÖRDELARNA MED ATT LEVA ETT HÄLSOSAMT LIV

 

Människokroppen är i sig något av ett mirakel när man tänker närmare på hur den fungerar. Vår kropp består av massa olika byggstenar - bland annat hela 206 ben som är oerhört motståndskraftiga och tåliga. Dessa ben hålls samman av senor och muskler, muskler som kan dra ihop sig så mycket som till en tredjedel av sin ordinarie storlek. Begrunda sedan att kroppen täcks av vattentät hud som avvisar bakterier och i stort sett underhåller sig själv.

Men det blir ändå ännu mer fascinerande när man tittar på varje enskilt organ. Ta hjärnan till exempel. I din hjärna finns det 15 miljarder nervceller som var och en avger nervimpulser i en hastighet som överskrider 320 km/h. Din hjärna har en oerhört komplex uppbyggnad som styr det du tänker och känner, formar din personlighet och ser till att dina muskler gör det du vill att de ska göra.

Det är lätt att ta sin kropp för givet, med alla dess funktioner och möjligheter till njutningar av olika slag. Din kropp bär dig, fysiskt, intellektuellt och känslomässigt genom varje dag och varje utmaning i livet.

JA, OCH PRECIS DÄRFÖR...

Just därför är det viktigt att ta väl hand om sin kropp och se till att den fortsätter att må bra så att den kan fortsätta att bära dig genom livet. Så snarare än att äta rätt bara för att leva upp till ett kroppsideal så borde du också äta mat som maxar dina energinivåer och ser till att din kropp fungerar som den ska. Det finns så många fördelar med att ha en hälsosam livsstil och helt ärligt så är det det bästa du kan göra för dig själv och din kropp.

Din kropp och ditt känsloliv hänger ihop på ett intimt sätt. Om du mår bra fysiskt blir det också lättare att tänka positivt och känna sig gladare och mer energifylld. För att känna ren glädje och ha en positiv inställning till livet så behöver man ha en kropp som mår bra. Det handlar i grund och botten om att ha full kontroll över sina vanor, positiva och negativa, och att veta vad som gör att kroppen mår bra och vad som gör att den mår mindre bra. När du tar kontroll över din kropp så får du också kontroll över ditt liv. Att ta väl hand om sin kropp betyder helt enkelt att man får en bättre livskvalité. Vem vill inte ha det?

Vi på Healthy Life Inspires vill vara en hälsoplattform som uppmuntrar till en mer hälsosam livsstil. Vi tillhandahåller både information och produkter som är väl beprövade och som på olika sätt befrämjar hälsa för både kropp och själ. Vägen till hälsa ser kanske olika ut för olika människor men oavsett hur din väg ser ut så vill vi hjälpa dig att hitta den.

 Du får bara en kropp, om du inte tar hand om den, vem gör det då?